Loading
8:00 AM
  1. Welcome Coffee and Registration
    15 mins
8:15 AM
  1. 25 mins
    Session Leader: Blake Rothfuss, Vice President and Project Director, COWI Tunnel, and Hydro Basics Course Chair Welcome Description of How Course Works   REGISTER TODAY
8:40 AM
  1. 20 mins
    Session Leader: Blake Rothfuss, Vice President and Project Director, COWI Tunnel, and Hydro Basics Course Chair Attendees will build a solid foundation of hydro basics and facts: What Nature Gives Us ...
9:05 AM
  1. 60 mins
    Hydraulic Design of a Project, including: Dams (include brief description of different types, e.g., rockfill, earthen, hydraulic fill, RCC) Spillways and Outlet Works o Gates and Heavy Steel Structure ...
10:05 AM
  1. Break
    15 mins
10:20 AM
  1. 60 mins
    Instructor: Andrew Ware, Manager- Systems Engineering, American Hydro Corporation Hydro Turbine Overview (Including brief, basic discussion on which types of turbines are optimal for certain flows and ...
11:25 AM
  1. 60 mins
    Instructor: David Thompson, Sr. Project Manager, Hydropower, HDR Generators (Fixed Speed, Variable Speed and Emerging Technology) Governors Controls Excitation Balance of Plant Breakers Transformers D ...
12:25 PM
  1. Lunch On Your Own
    75 mins
1:40 PM
  1. 60 mins
    Learn the nuts and bolts of hydropower production as compared to other types of generation, including steam (nuclear and fossil), combustion turbine, and wind. Explore how to: Optimize the use of gene ...
2:45 PM
  1. 60 mins
    Gain an insider's view of the critical on-the-ground perspective: Role of the Project Operator Challenges, Including Compliance Requirements and Spill Requirements Discussion Q&A REGISTER TODAY

Leaderboard